Информация за Android 3.0 Gingerbread

Съвсем скоро излезе Android 2.2 (Froyo), но вниманието вече се насочва към следващата версия на мобилната операционна система Android 3.0 Gingerbread.

Новата версия ще наложи минимални хардуерни ограничения, а потребителският интерфейс ще бъде подобрен.

Android 3.0 Gingerbread, ще бъде предназначен само за високо-производителни устройства. Минималните системни изисквания са процесор с честота от 1 GHz, 512 MB оперативна памет и дисплей, по-голям от 3.5 инча. Android 2.1 Eclair и Android 2.2 Froyo ще продължат да работят на телефони от среден и нисък клас.

Android 3.0 Gingerbread ще добави поддръжка за нова резолюция – 1280 x 760 пиксела за дисплеи, по-големи от 4 инча (iPad предлага дисплей със съотношение 4:3 и резолюция 1024 x 768 пиксела). Това определено ще помогне на Android да се установи и при таблетите.

Новата версия ще сложи края и на потребителските интерфейси, разработвани от трети страни, но HTC, Samsung, Motorola и други ще могат да поддържат модификации за Android 2.1/2.2.

Android 3.0 Gingerbread се очаква да се появи към средата на месец октомври. Очаква се първият телефон, който ще получи обновлението, да бъде Nexus One, който покрива минималните изисквания.

Копирането е забранено без изричното съгласие на vGuides.net