Поставяне на кошчето в таскбара на Windows 7

Как да поставим напълно функционално кошче в таскбара на Windows 7?

Ще ви покажем как да поставите напълно функционално кошче в таскбара на Windows 7. По този начин може да разчистите своя работен плот.

За да постигнем това трябва да покажем лентата за бързо стартиране. Не, няма да замени новата лента, която е въведена в Windows 7. Всъщност, дори няма да разберете, че използвате лентата за бързо стартиране.

1. Щракнете с десен бутон на мишката върху таскбара и изберете Toolbars -> New toolbar.

New Toolbar

2. Когато ви попита за избор на директория, въведете следния текст:

%userprofile%\AppData\Roaming\Microsoft\Internet Explorer\Quick Launch
New Toolbar

3. След като направите това ще се появи лента Quick Launch до часовника. На лентата ще има няколко икони. Но тъй като няма да използваме тази лента за нищо друго освен за кошчето, може спокойно да изтриете всички икони.

Taskbar Quick Launch

4. Щракнете с десен бутон на мишката върху таскбара и изберете “Lock the taskbar, ако вече не е избрано. Сега щракнете с десен бутон върху новата лента за бързо стартиране и махнете отметките пред Show text и Show title. От същото меню маркирайте View и изберете размера на иконите (добре е да изберете Large icons).

Taskbar Show Title

5. След като конфигурирахме лентата за бързо стартиране, остава само да довлечем кошчето. Хванете кошчето си от работния плот и го провлачете до лентата.

Taskbar Empty Recycle Bin

6. Сега вече може да махнете кошчето от работния си плот. Щракнете с дясното копче на мишката на работния плот и изберете Personalize, след това Change desktop icons и махнете отметката пред кошчето.

Desktop Icon Settings

Копирането е забранено без изричното съгласие на vGuides.net