Спиране на sms-и от “Стани милионер” (номер 145)

“Стани милионер” е поредната sms игра, с която се опитват да ви “зарибят” мобилните оператори. Навярно вече сте получили sms със съдържание, че сте избран и може да спечелите много, много пари, като за целта ви подканват да се обадите на “безплатен” номер 145 или да пратите sms на същия номер.

Всъщност самото обаждане не е безплатно и горите с 2.40 лв. ако натиснете 1 или 2, за да отговорите на въпросите. Също е добра идея да не отговаряте ако ви търси номер +35989145.

Тези и други подобни съобщения ги получавате без ваше съгласие. Все пак има начин да спрете sms-ите от “Стани милионер” (номер 145). Ето както трябва да направите, за да спрете sms-ите:

Изпратете sms с текст STOP (важно е да е с главни букви) на номер 145. Текстовото съобщение е безплатно. След успешно отписване трябва да получите sms със следното съдържание:

“Вие се отрегистрирахте успешно от Стани Милионер. Повече няма да получавате рекламни съобщения. Ако искате отново да играете, изпратете SMS на номер 145”

Друг начин да се спрете въпросните sms и е да се обърнете към информационния център на вашия мобилен оператор.

Ако сте абонат на Виваком има начин да деактивирате подобни съобщения и от бъдещи игри. За целта трябва да изпратите sms с текст STOP на номер 188188. След това получавате съобщението:

“Здравейте! Повече няма да получавате SMS от Виваком за наши предстоящи игри и забавления.”

Копирането е забранено без изричното съгласие на vGuides.net