Обменяйте съобщения през различни протоколи от едно място

Използвате различни програми за обмен на съобщения с приятелите си? Всеки път когато отидете някъде се налага да инсталирате всички програми, които ползвате, тъй като всяка от тях използва различен протокол за връзка.

Има и мулти-протоколни програми, като Miranda и Trillian, които дават възможност на потребителите да използват едновременно различни системи за обмен на съобщения. ICQ вече предлагат и уеб-базирана версия, наречена ICQ2Go.

IMO.IM Login

Ще ви представим един уеб сайт, чрез който може да влезете в своя MSN, Yahoo, ICQ, GTalk, Skype, MySpace и Facebook профил. Сайтът може да бъде намерен на адрес http://imo.im.

Въпреки че е в алфа версия, IMO дава възможност на потребителите да използват повече от един акаунт по едно и също време. Освен това може да провеждате разговори, видео разговори, да обменяте файлове, да споделяте снимки и други. Постоянно се работи по нови функции.

Предимството на уеб-базираните приложения е, че не се налага да обновявате всички програми, които използвате с по-нови версии. Разбира се, че инсталираните приложения в повечето случаи предлагат повече възможности от уеб-базираните.

IMO също предлага и версия на приложението, която може да инсталирате на своите компютри. Може да я изтеглите от тук. За да ползвате тази версия трябва да имате инсталиран .NET Framework 2.0. Ако не разполагате с него, инсталаторът ще го инсталира преди да започне инсталацията на приложението.

Ето как изглежда и самото уеб-базирано приложение:

IMO.IM Screen

Надяваме се да бъде полезно на много от вас.

Копирането е забранено без изричното съгласие на vGuides.net