Speccy – подробна информация за хардуера

скате ли да знаете точно какъв хардуер има в компютъра ви? Speccy е нов безплатен инструмент от създателите на CCleaner, който дава подробна информация за хардуера на компютъра. Приложението е достъпно както в изпълним файл (.exe), така и в преносим (портативен) вариант.

Изберете този вариант, който отговаря на вашите нужди. Преносимата версия е особено подходяща за проверка на хардуера на други компютри. Ако използвате преносимия вариант е необходимо само да стартирате приложението, в противен случай първо трябва да го инсталирате.

За да работи пълноценно програмата се нуждае от администраторски права. В противен случай няма да показва цялата информация. За да стартирате програмата с администраторски права, щракнете с десен бутон на мишката върху изпълнимия файл и изберете “Run as Administrator”.

Началният екран на програмата изглежда така:

Speccy Summary

По-подробна информация за компонентите може да видите като щракнете върху съответния раздел в лявата част на екрана. Подробната информация за процесора включва технологиите, които поддържа, кодовото му наименование, серията, скоростта на шината му, температурата и други.

Speccy CPU Info

Следващият раздел дава подробна информация за оперативната памет (RAM) – марка, партиден номер, честота, латентност и други. Това е доста полезна информация, особено като смятате да ъпгрейднете паметта си или да добавите повече RAM.

Speccy RAM Info

Speccy предоставя подробна информация за хардуера на компютъра ви, която може да бъде много полезна при отстраняването на проблеми. Приложението позволява запазване на текущата информация като изображение или XML файл, които може да преглеждате когато си поискате. Може дори да ги изпратите на екипа, отговарящ за поддръжката, ако се наложи.

Speccy Save as XML

Speccy работи на следните операционни системи – Microsoft Windows 7, Vista, XP и 2000 (32-битови и 64-битови версии). Последната версия на програмата, може да бъде изтеглена от официалния сайт.

Копирането е забранено без изричното съгласие на vGuides.net