Xiaomi представи фитнес гривната Mi Band 6

Технологичният гигант Xiaomi представи новата версия на популярната си фитнес гривна Xiaomi Mi Band 6, която в Европа е известна като Mi Smart Band 6.

Новата версия ще разполага 1.56-инчов AMOLED дисплей с 326 ppi гъстота на пикселите, който е с 50% по-голям спрямо предишната версия. Резолюцията е 152 x 486 пиксела, а осветеността достига до 450 нита. Дисплеят е покрит със закалено стъкло и покритие против пръстови отпечатъци.

Xiaomi споделя, че Mi Smart Band 6 разполага с PPG сензор за измерване на пулса, Sp02 сензор за измерване на кислород в кръвта, 3-осен акселерометър и 3-осен жироскоп. Компанията ще предложи както обикновено и NFC версия на своята фитнес гривна, която ще струва малко повече от стандартния модел.

Mi Band 6

The Mi Band 6 разполага с 30 фитнес режима (6 от които се разпознават автоматично от гривната), 5ATM водоустойчивост, следене на съня, нивото на стрес и други.

Със своята 125mAh батерия, фитнес гривната ще може да се използва до 14 дни преди да се наложи да се зарежда с магнитното зарядно, което е включено в комплекта. Пълното зареждане на гривната ще отнема по-малко от 2 часа.

Цената на Mi Band 6/Mi Smart Band 6 в Китай ще бъде около $35 за стандарния модел и $43 за NFC версията. В Европа ще се продава за €44.99.

Копирането е забранено без изричното съгласие на vGuides.net