Как да си върнем чата в основното Facebook приложение за Android?

Преди известно време Facebook “премахна” чат функцията от своето основно приложение и по този начин “задължи” потребителите да си инсталират Facebook Messenger приложението.

Това, което остана скрито обаче, е че всъщност чат функционалността все още присъства в основното Facebook приложение.

В настоящата статия ще ви покажем как може да си върнете чат функционалността в основното Facebook приложение без да се налага да инсталирате Facebook Messenger.

Всички заслуги се дължат на потребител от популярния портал XDA. Той е създал приложение за Android, носещо името “Facebook Chat Re-Enabler”, с чиято помощ може да си върнете чат-а във Facebook. За да работи приложението НЕ Е необходим root достъп. Версията на операционната система трябва да е минимум Android 2.3. Тествано е и работи дори с Android Lollipop.

Недостатъци на Facebook + Messenger: голяма консумация на оперативна памет и батерия, забавяне на устройството

Предимства на Facebook Chat Re-Enabler: приложението само “активира” чат функционалността в основното Facebook приложение. Всъщност никога не се стартира и не хаби системни ресурси.

1. Убедете се, че нямате инсталирано приложението Facebook Messenger. Ако го имате инсталирано, моля премахнете го.

2. Изтеглете приложението – тема във xda форума

3. Инсталирайте приложението

Не е необходимо да правите каквото и да било друго. Следващият път, когато отворите Facebook приложението и натиснете на бутона за съобщенията, те просто ще се появят 🙂

Бъдещите версии на Facebook приложението може да “счупят” приложението.

Копирането е забранено без изричното съгласие на vGuides.net