Стартира сайт за инсталация на Gnome Shell Extensions

The Gnome Project стартира сайт за бързо и лесно инсталиране на Gnome Shell Extensions. Инсталацията става с едно щракване на мишката. В момента сайта е алфа версия, което означава, че може да има проблеми, но все пак е едно много добро начинание.

Сайтът може да бъде намерен на адрес – https://extensions.gnome.org/.

За момента разширенията (extensions) могат да се инсталират само през браузъра Mozilla Firefox посредством plugin, който идва инсталиран по подразбиране в Gnome 3.2. Бутонът on/off на разширенията (extensions) се появява само ако използвате Gnome Shell. Така, че не се опитвайте да инсталирате разширения (extensions) ако използвате Unity – просто няма да проработи.

Според информация, разширенията, които използват GSettings за запазване на потребителски настройки не могат да бъдат инсталирани като сте логнати като нормален потребител. Решение на проблема се очаква да се появи в Gnome 3.4.

Също така, поради бъг в Gnome Shell 3.2.1, бутонът за премахване не работи за някои разширения (extensions). Може да забраните (disable) разширенията, но за да изчезнат напълно, трябва да ги изтриете ръчно от следната директория – ~/.local/share/gnome-shell/extensions/.

И накрая: ако разширенията имат допълнителни зависимости ще трябва да ги инсталирате отново ръчно.

Надяваме се всички проблеми, описани по-горе, да изчезнат постепенно.

Копирането е забранено без изричното съгласие на vGuides.net