Spodelime.com – Бутон за споделяне в социални мрежи

Социалните мрежи са вече част от ежедневието ни. Почти всички потребители прекарват известно време в такива сайтове – едни за забавление, други по работа.

Ако сте собственик на уеб сайт или поддържате блог може би споделяте съдържанието от сайта/блога си в социални мрежи.

В настоящата статия ще ви покажем как може бързо и лесно да споделяте съдържание в социални мрежи и сайтове с помощта на един бутон, който е известен в Интернет пространството като “Сподели ме“.

Първо трябва да инсталирате бутона в своя сайт/блог. Инсталацията е изключително лесна. Просто трябва да поставите малък код във вашия сайт/блог. Разработено е и разширение за WordPress.

За по-напредналите потребители можем да кажем, че може да подавате и параметри към бутона – например адрес и заглавие на публикацията, да смените изображението на бутона, ако не ви харесва стандартното или не се вписва в дизайна на уеб сайта/блога ви. За целта обаче трябва да се добави допълнителен код.

Повече за кода и разширението може да намерите на страницата на проекта – https://spodelime.com.

При натискане върху бутона се появява меню, от което може да изберете къде искате да споделите съдържанието си. Сред възможностите са Facebook, Twitter, Svejo.net, Digg и много други сайтове, повечето от които са български. Просто избирате желания от вас сайт и споделяте информацията.

spodelime

Едно от най-важните неща, които прави впечатление в бутона за споделяне е персонализирането на подредбата сайтовете за споделяне. Казано с по-прости думи: ако споделяте най-много във Facebook, то той ще излиза на първо място в менюто и т.н.

Споделянето на съдържание в социални мрежи може да ви донесе таргетирани потребители, трафик и да помогне за SEO оптимизацията на сайта ви.

Копирането е забранено без изричното съгласие на vGuides.net