Как да пазаруваме по-евтино с Paypal?

Paypal е част от фирмата Ebay и представлява електронна алтернатива на разплащането с банкови преводи и чекове. Почти всеки сайт, който предлага на потребителите определена платена услуга, предлага плащане чрез Paypal.

По подразбиране Paypal използват собствен конвертор за валути. Както може би се досещате има разлика във валутните курсове на повечето банки и тези на Paypal. При превод на малки суми вероятно няма да ви направи впечатление, но при трансфер на по-големи суми, ясно се вижда разликата.

В настоящата статия ще ви покажем как да използвате валутните курсове на банката, която е издала картата ви, а не тези на Paypal.

Промяната на опцията не става толкова лесно – няма начин това да стане през сайта на Paypal. За целта трябва да направите промяната, когато решите да купувате нещо.

1. Купувате стоката по стандартния начин от сайт, който поддържа плащане с Paypal.

2. Натискате бутона за плащане. Ще видите екрана за потвърждение, където има информация за картата, с която извършвате плащането, сумата на плащането, адресът ви за доставка и т.н.

eBay confirm your order

3. Натиснете на връзката “Other Conversion Options”.

4. Ще се появи следния екран, където трябва да изберете “Bill me in the currency listed on the seller’s invoice“, за да промените конвертора за валути от Paypal на този на банката, отговорна за вашата карта:

PayPal Conversion Options

5. Натискате бутона “Submit“.

Забележка: Не е необходимо тази настройка да се прави всеки път – запазва се при следващите плащания.

Моля прочетете и “По-евтино пазаруване с Paypal“.

Копирането е забранено без изричното съгласие на vGuides.net