Закриване (деактивиране) или изтриване на вашия Facebook акаунт

Публикувано на 2010-06-06 от @ | Преглеждания: 434836
story

Facebook е най-популярната социална мрежа в света. С всеки изминал ден потребителите стават все повече и повече. В момента Facebook е много повече от другите социални мрежи.

Той е в топ 5 световни сайтове. Появиха се фалшиви хакерски акаунти, които "дебнат" за личните данни на потребителите, появиха се множество игри и всякакви различни приложения.

Въпреки това някои от потребителите биха искали вече да нямат Facebook акаунт. Възможните опции са две - закриване (деактивиране) или изтриване на акаунта.

Закриване (деактивиране) на Facebook акаунт

Закриването (деактивирането) на Facebook акаунт, премахва потребителят от списъците, но Facebook пази информация в случай, че потребителят иска да възстанови акаунта си.

1. Отворете началната страница на Facebook.

2. Влезте в акаунта си.

3. Натиснете на "Настройки" (Account) бутона, разположен в горната дясна част на екрана, и изберете "Настройки на профила" (Account Settings) от падащото меню.

Забележка: От скоро настройките са малко разместени. От менюто вдясно изберете "Сигурност" (Security). Ето и директен линк.

4. Отидете най-долу на страницата и натиснете връзката "Закриване на акаунта" (Deactivate Account).

5. На следващия екран трябва да изберете причина за деактивиране на акаунта. Може да напишете и свое собствено обяснение.

Facebook Deactivate Account


6. Въпреки че акаунтът ви е деактивиран останалите потребители все още могат да ви пращат покани, да ви отбелязват на снимки и т.н. Ако не желаете да получавате тези известия, сложете отметка на "Изключване получаването на бъдещи електронни писма от Facebook" (Opt out of receiving future emails from Facebook).

7. Натиснете бутона "Закриване на потребителската ми сметка" (Deactivate My Account).

Изтриване на Facebook акаунт

1. Отворете Помощен център на Facebook (Facebook Help Center).

2. От менюто вляво изберете "Управление на своя профил" (Manage Your Account) -> "Deactivating, Deleting & Memorializing Accounts".

3. Намерете подраздела "Изтриване на акаунт" (Deleting Accounts) и изберете "Как да изтрия акаунта си завинаги?" (How do I permanently delete my account?).

4. Натиснете на връзката за изтриването на акаунт или директно тук.

5. Потвърдете, че искате да изтриете акаунта си, чрез натискане на бутона "Изтрий моя акаунт".

Facebook Delete Account

attention Копирането е забранено без изричното съгласие на vGuides.net.
vGuides.net @ Facebook