Как да възстановим лесно Windows пароли?

Публикувано на 2009-10-22 @ | Преглеждания: 6266
story

Достъпни са безплатни програми, които решават проблема за минути. Хакерите също се възползват от тях.

]На всеки може да се случи да забрави паролата за логване в Windows, поради най-различни причини - продължително "откъсване" от компютъра, помнене на много други пароли и т.н. За щастие, има програми за възстановяване на изгубени потребителски или администраторски пароли, които решават проблема.

Често тези програми биват наричани „password cracking” инструменти, защото се използват и от хакерите. От легална гледна точка, кракването на собствената парола е законна и често необходима практика.

Много от инструментите за възстановяване на пароли струват стотици долари. Достъпни са обаче и няколко безплатни инструмента, които ще ви свършат работа.

Ophcrack

Кракърът за пароли Ophcrack е един от най-добрите безплатни инструменти. Той е бърз и достатъчно лесен за използване, като изисква само базови познания на операционната система Windows.

С Ophcrack не се нуждаете от достъп до Windows, за да възстановите изгубената си парола. Просто посетете сайта, свалете си ISO изображението, запишете го на диск и вкарайте диска в CD устройството на компютъра си. Стартира програмата Ophcrack, която локализира потребителските Windows акаунти и започва процес на възстановяване на паролите – всичко това е автоматично.

Според някои тестове на PC-та, програмата възстановява 7-цифрена парола на администраторски акаунт за около 2 минути.

website Източник: http://technews.bg
vGuides.net @ Facebook