Поставяне на кошчето в таскбара на Windows 7

Публикувано на 2009-10-21 @ | Преглеждания: 4438
story

Как да поставим напълно функционално кошче в таскбара на Windows 7?

Ще ви покажем как да поставите напълно функционално кошче в таскбара на Windows 7. По този начин може да разчистите своя работен плот.

За да постигнем това трябва да покажем лентата за бързо стартиране. Не, няма да замени новата лента, която е въведена в Windows 7. Всъщност, дори няма да разберете, че използвате лентата за бързо стартиране.

1. Щракнете с десен бутон на мишката върху таскбара и изберете Toolbars -> New toolbar.

New Toolbar


2. Когато ви попита за избор на директория, въведете следния текст -
%userprofile%\AppData\Roaming\Microsoft\Internet Explorer\Quick Launch


Select Folder


3. След като направите това ще се появи лента Quick Launch до часовника. На лентата ще има няколко икони. Но тъй като няма да използваме тази лента за нищо друго освен за кошчето, може спокойно да изтриете всички икони.

Quick Launch


4. Щракнете с десен бутон на мишката върху таскбара и изберете "ock the taskbar, ако вече не е избрано. Сега щракнете с десен бутон върху новата лента за бързо стартиране и махнете отметките пред Show text и Show title. От същото меню маркирайте View и изберете размера на иконите (добре е да изберете Large icons).

Settings


5. След като конфигурирахме лентата за бързо стартиране, остава само да довлечем кошчето. Хванете кошчето си от работния плот и го провлачете до лентата.

Notification Bar


6. Сега вече може да махнете кошчето от работния си плот. Щракнете с дясното копче на мишката на работния плот и изберете Personalize, след това Change desktop icons и махнете отметката пред кошчето.

Desktop Icon Settings

attention Копирането е забранено без изричното съгласие на vGuides.net.
vGuides.net @ Facebook