Windows 7 - съвети за оптимизация и трикове

Публикувано на 2009-06-04 @ | Преглеждания: 60547
story


Спиране на System Restore

System Restore на пръв поглед е една полезна функция, благодарение на която вие можете да връщате операционната система към по предишен период от време. Чрез този инструмент може да възстановите всички промени, които са били извършвани в системни файлове, регистрационни ключове. Освен това ще се премахнат и инсталиралите програми, които сте добавили през дадения отрязък от време. Най-важно обаче е, че System Restore няма да засегнете персоналните ви файлове (документи, снимки, архиви и други).

За да се върне системата се създават Restore Points (Точки на възстановяване). По подразбиране, тези точки се правят автоматично от ОС преди всяко инсталиране на програма, устройство (device) или актуализация. Разбира се, точките могат да се създават и от вас.

Главният проблем на инструмента е, че не винаги „връщането” на системата помага, а освен това се заема и много пространство на твърдия диск. Има и много по-добри алтернативи като Norton Ghost, Acronis True Image и други.

За да спрете System Restore, натиснете с десен бутон върху Computer (Моят компютър) –> Properties (Свойства). Ще се отвори прозорецът System (Система). Прегледайте страничната лента за връзката System Protection (Защита на системата). Ще видите следния прозорец:

System Restore


Тук е мястото да спомена, че подобно на другите програми за backup и възстановяване, System Restore създава точките за отделните твърди дискове. По подразбиране, както е показано и на картинката, е зададено да се създават точки само на дяла, в който е инсталирана операционната системата.

За да спрете създаването на точки в дял C: (или този, на който е инсталирана системата), трябва да го маркирате и да натиснете върху бутона Configure (Конфигурация). Ще се отвори нов прозорец. Там трябва да маркирате отметката Turn off System Protection (Спиране на създаването на точки за възстановяване на този дял). След това натиснете върху OK за да се затвори прозореца. Готови сте!

Бележка: Всички точки, които са били създадени досега, ще бъдат безвъзвратно изтрити. Ако мислите, че ще използвате инструмента System Restore, тогава прескочете тази стъпка.

website Източник: http://kaldata.com
vGuides.net @ Facebook