Премахване бутона за нов подпрозорец (таб) във Firefox 3.5

Публикувано на 2009-08-05 @ | Преглеждания: 4102
story

Как да премахнем бутона за нов подпрозорец (таб) във Firefox 3.5?

Firefox 3.5 предлага нов начин за отваряне на нов подпрозорец (таб). Както в Internet Explorer 7/8 потребителите могат да отворят нов подпрозорец чрез натискането на "+", който се намира в края на лентата с подпрозорци.

За много потребители тази опция може да е излишна, тъй като са свикнали с клавишната комбинация "Ctrl + T", чрез двойно щракване на лентата с подпрозорци или щракване с десен бутон на мишката върху лентата и избиране "New Tab" (Нов подпрозорец).

Firefox


Ще ви покажем как да премахнете "+" ако мислите, че няма да ви бъде полезен. За да стане това трябва да се редактира userChrome.css файлът, който в различните операционни системи се съхранява на различни места.

1. Ако използвате Windows 2000/XP отворете C:\Documents and Settings\[yourusername]\Application Data\Mozilla\Firefox\Profiles\[profile.default]\chrome.

Ако използвате Windows Vista/7 отворете C:\Users\[yourusername]\AppData\Roaming\Mozilla\Firefox\Profiles\[profile.default]\chrome.

Директорията Application Data е скрита. За да се покаже отворете Windows Explorer и натиснете Tools -> Folder Options -> View и сложете отметка на Show hidden files and folders.

Може да отворите директорията Application Data и като напишете “%APPDATA%” (без кавичките) в Run и натиснете бутона OK.

2. Ако преди сте правили промени по Firefox най-вероятно ще имате в тази директория създаден файл userChrome.css. В противен случай създайте нов файл с името userChrome.css.

3. Отворете userChrome.css в текстов редактор и добавете това в края на файла:
.tabs-newtab-button {display: none;}

След като изпълните всичко това е необходимо да рестартирате Firefox.

attention Копирането е забранено без изричното съгласие на vGuides.net.
vGuides.net @ Facebook