Честит празник на системните администратори

Публикувано на 2012-07-27 @ | Преглеждания: 5505
story

Днес е денят на системния администратор. Веднъж в годината потребителите изразяват своята благодарност към системните администратори.

Това не е официален празник. Прието да се чества в последния петък на месец юли. Традицията за празнуване е въведена от системния администратор Тед Кекатос от Чикаго.

Всичко тръгва от една реклама на Hewlett Packard. В нея се вижда как редица доволни потребители подаряват подаръци на своя системен администратор, защото е избрал продуктите на HP. Тед Кекатос се е натъжил, че на него никой не му прави подаръци. Затова е решил сам да си го направи. Регистрирал е домейна http://www.sysadminday.com/ и е уведомил приятелите си за празника. За пръв път празникът е отбелязан на 28 юли 2000 година.

Ето и малко забавни случки от живота на системния администратор - Как да уплътним ценното време на системния администратор.

Ето как са изглеждали системните администратори през 14-ти век :)Ето и една забавна песен по случай празника:Честит празник колеги системни администратори :) С пожелание за по-малко почупени сървъри и по-малко проблеми :)

attention Копирането е забранено без изричното съгласие на vGuides.net.
vGuides.net @ Facebook