Скрити кодове за Google Android телефони

Публикувано на 2010-09-04 @ | Преглеждания: 38657
story

В настоящата статия ще разгледаме скритите системни кодове в мобилната операционна системата Google Android.

Забележка: Информацията е предназначена за напреднали потребители. Тя НЕ е предназначена за обикновени потребители. Моля не изпробвайте никой от следните методи ако не сте запознати с мобилните телефони. НЕ носим отговорност за неправилното използване на командите, както и за загуба на информация или хардуерни проблеми. Използвайте информацията на собствен риск!

Благодарение на тези кодове ще може да разрешите/забраните много скрити настройки в мобилния си телефон. Може да намерите и много полезна информация относно телефона си.

*#*#4636#*#* - Този код може да бъде използван за научаването на полезна информация за телефона и батерията. Появяват се следните менюта на екрана:

* Информация за телефона (Phone information)
* Информация за батерията (Battery information)
* Хронология на батерията (Battery history)
* Статистика на използването (Usage statistics)

*#*#7780#*#* - Този код може да бъде използван за factory data reset. Ще бъде изтрита следната информация:

* Запазените настройки за вашия Google акаунт
* Настройките на приложенията и системните настройки
* Свалените приложения

НЯМА да бъде изтрита следната информация:

* Системния софтуер и включените приложения
* Файловете от картата памет - снимки, музика и т.н.

Забележка: Когато въведете този код ще се появи екран за потвърждение. Така че имате шанс да откажете операцията.

*2767*3855# - Помислете добре преди да използвате този код. Предназначен е за формат на телефона или връщане до фабричните настройки. Ще бъдат изтрити всички файлове и настройки, включително вътрешната памет на телефона. Ще бъде преинсталиран и firmware на телефона.

Забележка: Веднъж въведете ли този код, НЕ може да спрете процеса, освен ако не изкарате батерията на телефона. Така че помислете много внимателно преди да въведете този код.

*#*#34971539#*#* - Този код се използва за получаване на информация за камерата на телефона. Появяват се следните четири менюта:

* Обновяване firmware на камерата в системния имидж (НЕ използвайте тази опция)
* Обновяване firmware на камерата в SD картата
* Показва firmware версията на камерата
* Показва броя обновявания на firmware

Забележка: НИКОГА не използвайте първата опция. В противен случай камерата на телефона ще спре да работи и ще трябва да го носите в сервиз за преинсталиране firmware на камерата.

*#*#7594#*#* - Този код може да бъде използван за промяна на основната функция на "End Call / Power" бутона. По подразбиране ако задържите бутона натиснат се появява екран, от който може да изберете една от следните опции - Silent mode, Airplane mode и Power off.

Може да използвате този код за да промените опцията по подразбиране, например да зададете Power off. По този начин няма да губите време когато искате да изключите телефона си.

attention Копирането е забранено без изричното съгласие на vGuides.net.
vGuides.net @ Facebook