Премахване и преинсталиране на всички обновления (Windows Updates)

Публикувано на 2010-02-02 @ | Преглеждания: 10050
story

Как да премахнем и преинсталираме всички обновления (Windows Updates)?

Понякога се случва, когато се опитате да инсталирате дадено обновление (Windows Updates) да се появи следната грешка "An update failed to install". Това може да бъде причинено от много фактори. Първото нещо, което може да опитате, е да потърсите информация за тази фраза и обновлението, което не може да се инсталира.

Някой път се налага да се започне отначало, т.е. да се преинсталират всички обновления (Windows Updates). За да избегнете форматирането на операционната система и инсталирането след това на всички обновления, може да изтриете директорията, която съдържа обновленията и хронологията им.

Как да преинсталираме всички обновления (Windows Updates)?

Първо трябва да забраните следните процеси - Automatic Updates (при Windows XP) / Windows Update (при Windows Vista и Windows 7) и Background Intelligent Transfer Service.

За целта отворете Control Panel -> Administrative Tools -> Services или отворете Старт менюто (Start Menu) и напишете в Run "services.msc" (без кавичките) и натиснете OK.

Run


След това намерете въпросните процеси. Щракате с десен бутон на мишката върху тях и давата Stop.

Services


Сега трябва да изтрием директорията, където се съхраняват всички обновления. Отворете C:WindowsSoftwareDistribution и изтрийте съдържанието й. Това ще изтрие хронологията и всички обновления (Windows Updates), които са били инсталирани на компютъра.

Вече може да стартирате двата процеса, които спряхте по-рано (Automatic Updates (при Windows XP) / Windows Update (при Windows Vista и Windows 7) и Background Intelligent Transfer Service). Процедурата е същата, както когато си спряхте, но този път давате Start вместо Stop.

Време е да проверим за нови обновления (Windows Updates). Ако използвате Windows Vista или Windows 7 напишете Windows Update в полето за търсене и натиснете Enter.

Windows Update трябва да ви каже, че никога досега не е проверявал за обновления. Натиснете "Check for updates" за да започне проверката.

Control Panel


Ако използвате Windows XP се уверете, че Automatic Updates е настроен на "Automatic (recommended)" през Контролия панел (Control Panel) и посетете страницата за обновления (Windows Updates) за да ги инсталирате.

attention Копирането е забранено без изричното съгласие на vGuides.net.
vGuides.net @ Facebook